PREGUNTES FREQÜENTS

A continuació intentem respondre als vostres dubtes.

Productes

Sí, al nostre obrador propi utilitzem exclusivament farines i ingredients sense glúten. A més, garantim que els nostres productes s’elaboren seguint un estricte control de producció.

Des de 2015 estem acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya.

Treballem diariament per a adaptar els productes a totes les vostres necessitats. A la nostra web, al costat de cada producte, trobareu una descripció dels al·lergens principals. Si teniu dubtes o voleu alguna informació concreta podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic info@jansanaglutenfree.com

Si voleu consumir-los en les pròximes 24 hores recomanem conservar-los en un lloc fresc i sec en el seu en embolcall original. Si voleu consumir-los en un altre moment us recomanem congelar-los. Els productes que van en bosses (palmeres, melindros, financers, carquinyolis, ametllats i plum-cakes) tenen la data de caducitat en una etiqueta en la part posterior.

Nosaltres recomanem congelar el pa per a assegurar la seva conservació i textura. Podeu congelar-ho directament amb l’envàs original.

La resta de productes també es poden congelar. Per a descongelar tant el pa com la resta de productes, el podeu fer a temperatura ambient o amb un toc de calor al forn. Si heu llescat el pa abans de congelar-lo podeu usar directament el torrador.

Compra on-line

Sí, la compra mínima és de 20€.

Els nostres productes són peribles i no admeten canvis, devolucions o cancel·lacions. Ens assegurem que quan les comandes salin de les nostres instal·lacions estiguin en bon estat perquè us arribin correctament. De totes maneres, si existeix algun error en la comanda posar-vos en contacte amb nosaltres (info@jansanaglutenfree.com) i us donarem una solució al més aviat possible.

És necessari ser major de 16 anys per a comprar a través de la nostra web.

Enviament / Recollida

Realitzem enviaments a tota la península. De moment no fem enviaments ni a les illes Balears ni a les illes Canàries.

Realitzem enviaments a Portugal amb les mateixes característiques que els enviaments nacionals. De moment no enviem a cap altre país que no sigui ni Espanya ni Portugal.

Fem enviaments 2 dies a la setmana: dimarts i dijous (Barcelona i voltants) i els dimecres i els divendres (resta de poblacions).

Si en alguna ocasió aquests dies són festius avançarem el dia de lliurament ja que no enviem els dies festius.

BARCELONA I VOLTANTS (dimarts i dijous)

Les comandes realitzades el dilluns a partir de les 10h i el dimarts es lliuren els dijous a la tarda de 16h a 19.30h.

Les comandes realitzades entre el dimecres i el dilluns abans de les 10h es lliuren els dimarts de 16h a 19.30h.

RESTA DE POBLACIONS (dimecres i divendres)

Les comandes realitzades el dilluns a partir de les 10h i el dimarts es lliuren els divendres.

Les comandes realitzades entre el dimecres i el dilluns abans de les 10h es lliuren els dimecres.

En funció del dia que es realitzi la comanda els rebreu el dimecres o el divendres.

Per als enviaments a Barcelona ciutat i voltants les comandes es lliuren els dimarts i els dijous de 16h a 19.30h. En aquests casos ens podeu indicar hora de preferència de lliurament dins de la franja de 16h a 19.30h i/o una adreça alternativa de lliurament.

Per a la resta de poblacions les comandes es lliuren els dimecres i els divendres i l’hora depèn de l’empresa de transport, en aquest cas MRW. Una vegada la comanda surti de les nostres instal·lacions us arribarà un correu electrònic amb el número de seguiment del paquet amb el qual podeu tramitar el lliurament a través de la web de MRW o trucant per telèfon a la vostra oficina MRW més pròxima.

Les despeses d’enviament a Barcelona ciutat i Barcelona província són 5€.

Les despeses d’enviament a la resta de Catalunya són 7,35€.

Les despeses d’enviament a la resta d’Espanya i Portugal són 9€.

Per als lliuraments a Barcelona ciutat i voltants (Meteor) recordar que la franja de lliurament és de 16h a 19.30h. Si el repartidor acudeix a l’adreça de lliurament i no rep resposta us trucarà al telèfon indicat durant el procés de compra.

Per a la resta de lliuraments, una vegada la comanda surti de les nostres instal·lacions us arribarà un correu electrònic amb el número de seguiment del paquet amb el qual podeu tramitar el lliurament a través de la web de MRW o trucant per telèfon a la vostra oficina MRW més pròxima.

També podeu escriure’ns a info@jansanaglutenfree.com indicant-nos el número del demanat/seguiment perquè us ajudem a buscar la solució més ràpida.

Sí, tenim 2 pastisseries físiques on podeu recollir les vostres comandes.

Si voleu fer un encàrrec ens podeu enviar un correu electrònic a info@jansanaglutenfree.com i la vostra comanda estarà llesta per a recollir a l’hora que ens indiqueu. El pagament d’aquestes comandes es realitza directament en la recollida.

BARCELONA

C/BALMES, 106

Horari:

Dilluns – Dissabte de 8.30h a 20h

Diumenges i festius de 9h a 14h

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

C/Martí i Costa, 14

Horari:

Dissabtes i Diumenges de 9h a 14h

En primer lloc ho sentim. Si us plau, envia’ns el número de la comanda i una foto de l’estat del producte a info@jansanaglutenfree.com per a poder oferir-vos una solució.
És necessari ser major de 16 anys per a comprar a través de la nostra web.